Támogatják a NISZ Zrt. vezérigazgatójának terveit

Támogatják a NISZ Zrt. vezérigazgatójának terveit

Az Országgyűlés Informatikai és Távközlési Albizottsága meghallgatta, és tervei megvalósításához támogatásáról biztosította a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ Zrt.) vezérigazgatóját. Az albizottságnak adott átfogó, részletes tájékoztatás során a NISZ Zrt. vezérigazgatója, Szabó Zoltán Attila ismertette a Társaság jelenlegi helyzetét, futó projektjeit és jövőbeli terveit.

Az Országgyűlés Informatikai és Távközlési Albizottságának 2012. október 30-ai ülésén Szabó Zoltán Attila, a NISZ Zrt. vezérigazgatója bemutatta a Társaság működését, valamint jövőbeni terveit, és kitért azokra a legfontosabb, megvalósulás előtt álló, vagy már futó projektekre is, amelyek Európai Uniós forrásból valósulnak meg a következő másfél év során.

Az albizottsági tagok tájékoztatást kaptak a NISZ Zrt. korábbi piaci és gazdasági helyzetéről, valamint a vezérigazgató idei évben elvégzett munkájáról, melynek eredményeként a Társaság a korábbi, strukturálatlan állapotából egy nemzeti stratégiai fontosságú infokommunikációs vállalattá vált.

Az albizottság tagjai meghallgatták a vezérigazgatói tájékoztatást, egyúttal a Társaság által meghatározott stratégia és üzleti terv megvalósításának támogatásáról biztosították a NISZ vezetőjét.

 „Több szempontból is eredményesnek tekinthetjük az országgyűlési meghallgatást. Részben azért, mert egy olyan Társaságnak, mint a NISZ Zrt., amely nemzeti stratégiai feladatokat lát el, időről-időre átfogó tájékoztatást kell adnia működéséről a szakpolitikusok számára. Másrészt sikeresnek tekinthetjük a meghallgatást azért is, mert komoly érdeklődés volt érezhető a NISZ projektjei iránt, melyek megvalósulása nemzetgazdasági érdek. Nagy örömmel vettem tudomásul, hogy a Társaság menedzsmentje által elfogadott és megvalósulás alatt álló terveit az albizottság tagjai segíteni és támogatni kívánják. A NISZ vezetése elkötelezett a kitűzött célok maradéktalan megvalósítása mellett, amiben számít a szakpolitikusok segítségére is" –nyilatkozta Szabó Zoltán Attila, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.